Previous Next

Meet Our New Managing Partner Erik Wingård

8 February, 2019

Erik Wingård, Managing Partner 

Erik, du är under 2019 Managing Partner på Ascend. Kan du berätta lite om dig själv?
Jag har en bakgrund inom konsultbranschen och inom försäljning och var bland de första som anställdes på Ascend i slutet av 2014. Åren på Ascend har varit några av de roligaste i min professionella karriär och har inneburit projekt inom bland annat strategi, organisationsutveckling, IT sourcing och styrning, marknadsanalys, prissättning och sälj- och kundstrategier i ett antal olika branscher. Den senaste tiden har jag engagerat mig en hel del inom vårt arbete med bolag inom ”Cleantech & Sustainability” där jag jobbat med några spännande start-ups, vilket känns både viktigt och roligt.

På Ascend roterar rollen som Managing Partner. Varför gör den det?
Vi tror på att inte fastna i satta interna strukturer allt för länge. Varje person som är Managing Partner sätter sin egen prägel på rollen och ledarskapet, och leder utvecklingen av bolaget på sitt sätt. Som Managing Partner håller man ihop vår ledningsgrupp, och ser till att vi och resten av medarbetarna fokuserar på rätt saker för att nå dit vi vill under året. Det är också viktigt att ha en nära relation med alla våra konsulter och få alla att vilja bidra på bästa sätt till vår tillväxtresa.

Vad är det bästa med Ascend?
Känslan i bolaget och energin hos mina kollegor! Vi har vuxit från under 10 när jag började till 40 idag, men har hela tiden varit noga och lyckats hitta personer som verkligen lever upp till våra värdeord Fun, Inclusive och Exceptional. Jag har aldrig varit på ett bolag där det är så genuint roligt att träffa och umgås med varenda en av kollegorna. Att vara inkluderande betyder både att man hjälper varandra när det behövs och i sin utveckling, men också att man är med och bygger och utvecklar bolaget. Och så strävar vi alla mot att leverera exceptionella projekt och resultat – såväl internt som externt!

Vad är det viktigaste för dig att arbeta med under året?
Jag ser tre områden som extra viktiga under året. Det första handlar om att utveckla vår projektmix. Vi har ett antal områden vi är starka inom idag, men som vi vill komplettera och utveckla. Det andra handlar om att vi blivit större och redo att ta nästa steg i att bygga bolaget, exempelvis genom att utveckla Ascend Doing Good - hur vi positivt bidrar inom miljö, etik och samhälle – och vår organisation. Det tredje handlar om att lyfta blicken mot 2025. Vår nuvarande strategi pekar ut riktningen till 2020, men det är ju väldigt snart här!

Vad har ni för mål med Ascend?
Vårt långsiktiga mål är att vara ansedda som det bästa konsultbolaget inom Business Transformation i Norden, och dessutom det mest attraktiva bolaget att vara på för högpresterande individer som drivs av att jobba i team. Det innebär att vi behöver fortsätta lägga mycket energi på att rekrytera rätt konsulter. Vi kommer bland annat ha vår andra omgång av ”Ascend Accelerates”, som är vårt graduate-program, och vi vill också komplettera med ett antal mer seniora konsulter. Vi kommer också fortsätta utveckla vår gemensamma säljförmåga och såklart hela tiden se till att vi gör spännande och utvecklande projekt som bidrar med värde till såväl våra kunder som våra konsulter.

Till sist, vad gör du när du inte jobbar?
Mycket tid tillbringar jag med familjen – min fru och två pojkar som är 11 och 13 år. Det blir allt från skolarbete, träning och matcher i framförallt innebandy till härliga utflykter. Vi åker gärna skidor eller tar en tur till något av de härliga baden i närheten av där vi bor. Jag gillar också matlagning – gärna i kombination med dryck – och går under våren en vinkurs, vilket är väldigt kul! De senaste åren har jag blivit bekymrad för utvecklingen av klimatet – framförallt när jag tänker på mina barns framtid. Det har inneburit att vi själva i familjen försöker minimera våra utsläpp, varför vi bland annat lagt om stor del av kosten, bytt till elbil, satt upp solceller och i möjligast mån undviker flyget när vi reser. Sen gäller det att se möjligheter – bland annat åker vi skidor i Sverige och Norge dit vi lätt kommer med elbilen, vi tog tåget och vandrade i Dolomiterna förra sommaren och elbilade ner till San Sebastian i somras!

Other articles you might like
Get to Know Johan Agnvall
The purpose of the office
Ascend advices ICG on its acquisition of Iver
View all