Previous Next

Meet our new Managing Partner

8 February, 2018

Malin, du är under 2018 Managing Partner på Ascend. Kan du berätta lite om sig själv?

Jag är en av dem som var med och grundande Ascend för 3,5 år sedan. Sedan dess har jag jobbat mycket med att etablera oss som varumärke på konsultmarknaden, vid sidan av alla spännande kunduppdrag jag har levererat förstås. Jag brinner för att hjälpa våra kunder att förändras och förbättras inom sälj, marknad, HR och kommunikation. Nu är det dags för mig att ta över stafettpinnen som Managing Partner på Ascend.

På Ascend roterar rollen som Managing Partner. Varför gör den det?

Vi tror på att inte fastna i satta interna strukturer allt för länge. Varje person som är Managing Partner sätter sin egen prägel på rollen och ledarskapet, och leder utvecklingen av bolaget på sitt sätt. Som Managing Partner håller man ihop vår ledningsgrupp, och ser till att vi och resten av medarbetarna fokuserar på rätt saker för att nå dit vi vill under året. Det är också viktigt att ha en nära relation med alla våra konsulter och få alla att vilja bidra på bästa sätt till vår tillväxtresa. 

Vad är det bästa med Ascend? 

Alla otroligt vassa kollegor förstås! Det är ju de som vi har anställt som gör att vi är där vi är idag, bara drygt 3 år gamla. Det jag tycker främst utmärker oss är det otroliga committment och driv som finns hos alla till att vilja vara med och bygga vårt bolag. Trots stort fokus på kundleverans finns det alltid energi kvar att tillsammans jobba med t ex rekrytering, marknadsföring - och såklart införsäljning av nya uppdrag.

Vad är det viktigaste för dig att arbeta med under året?

Det viktigaste för mig är att vi lyckas bibehålla det vi något klyschigt kallar för “Ascend-känslan” när vi växer, dvs den inkluderande och öppna kultur vi har format under de första åren. Vi är alla ute i olika kunduppdrag större delen av veckorna, då gäller det att ändå lyckas hålla ihop teamet genom tight kommunikation, glada tillrop och roliga teamaktiviteter att se framemot. Självklart är det också viktigt att vi tillsammans fortsätter att bygga vårt bolag under året; vi har mycket på plats men samtidigt en hel del områden vi kan vässa ytterligare.

Vad har ni för mål med Ascend?

Vårt långsiktiga mål är att vara ansedda som det bästa konsultbolaget inom Business Transformation i Norden, och dessutom det mest attraktiva bolaget att vara på för högpresterande individer som drivs av att jobba i team. I år kommer vårt fokus ligga mycket på rekrytering, och vi kommer bland annat satsa på juniorkonsulter genom vårt nya graduate program “Ascend Accelerate” som drar igång i augusti. Vi kommer även att jobba mycket med att utveckla vår kollektiva försäljningsförmåga för alla i bolaget, och bli vassare på att se vilka utmaningar kunden står inför och proaktivt föreslå lösningar på dessa.

Till sist, vad gör du när du inte jobbar?

Det mesta av tiden utanför jobbet går åt till familjen bestående av Erik och våra två barn som är 4 och 7 år. Jag älskar att vara utomhus som kontrast till all tid framför skärmen och i konferensrum; nu på vintern blir det mycket skidåkning. På helgerna är jag scoutledare för ungefär 35 st vilda 6/7-åringar vilket ger mig möjlighet att träna en annan typ av ledarskap än vad som krävs för att leda 35 st managementkonsulter även om det ibland finns vissa likheter såsom otålighet och spring i benen…

Other articles you might like
Get to Know Ludvig Bengtsson
Get to know our interns 2020
Get to Know Martin Persson
View all