Previous Next

Get to Know Accelerate Lead

19 November, 2019

Emma Holm och Wille Samuelsson, Accelerate Lead. 

I augusti började Accelerate Generation 2, men vad är egentligen Accelerate-programmet?

Accelerate är Ascends graduate-program där tanken är att våra Accelerates ska få en flygande start in i konsultlivet.

Vad är er roll som Accelerate-leads?

Vår uppgift är helt enkelt att se till att våra Accelerates får ett riktigt bra första år hos oss på Ascend!

En viktig dimension är att hjälpa dem bygga och utveckla sin kompetens. Vi tror mycket på ”learning by doing” så vi vill se till att de har spännande kunduppdrag att börja arbeta med direkt från start, med rätt stöd från ett team Ascend-kollegor. Samtidigt lägger vi stor vikt vid att utbilda dem inom den så kallade ”konsultverktygslådan” och aktiverar dem inom våra interna team på bolaget.

En annan aspekt är helt enkelt att våra Accelerates trivs på Ascend! Vi ser till att våra nya kollegor kommer i kontakt med alla på bolaget, så att man direkt känner att man är en del av familjen. Om man trivs och känner sig trygg mår man både bra och utvecklas som bäst! Vi har återkommande gruppreflektioner där vi diskuterar motivationsnivå, utvecklingskurva och stressnivå. På så sätt försöker vi se till att Accelerates har utvecklande och kul arbetsuppgifter att bita i, utan att det blir för mycket.

Vad gör rollen som Accelerate-lead rolig?

Wille: Att både få se och vara en integrerad del av en otrolig professionell och personlig utvecklingskurva, stor drivkraft och en smittande hög energi hos våra Accelerates. Det ger i sin tur mig en stor dos med energi och glädje samtidigt som jag lär mig massor själv.

Emma: Under våra gruppreflektioner pratar vi öppet och ärligt om våra prestationer och utmaningar och det är inspirerande att se hur de stöttar och hjälper varandra. Vilken teamkänsla! Det är häftigt och motiverande att få vara en del av Accelerates branta utvecklingskurva. Jag var Accelerate-lead även för första generationen Accelerates och om jag ser tillbaka kan jag konstatera att även min utveckling accelererade.

Vad ska man göra om man vill bli en Accelerate?

Ansökan till nästa års Accelerate-program är öppen! Om du tar examen till sommaren och sugen på livet som managementkonsult är du varmt välkommen att ansöka genom att skicka CV, personligt brev och betyg till accelerate@ascend.se. Om du vill läsa mer hittar du annonsen här.

 

Other articles you might like
Get to Know Johan Agnvall
The purpose of the office
Ascend advices ICG on its acquisition of Iver
View all