Previous Next

Ascend goes into the wild

19 September, 2019

Är det möjligt att kombinera spännande, roliga upplevelser med minimal klimatpåverkan? Vi på Ascend antog den utmaningen när vi genomförde vår teamresa.

Att göra spännande och roliga saker är en viktig del i livet, både privat och i arbetslivet. Det kan ske på olika sätt, men ett relativt vanligt sätt är att göra en resa tillsammans med exempelvis familj, vänner eller kollegor. En resa ger positiva effekter såsom nya intryck, avkoppling från vardagen, njutning och inte minst gemensamma upplevelser. Det ligger ofta positiva känslor i att resa – frihet, världsvana, kulturellt berikande och en känsla av att lyxa till det.

Dock har vårt resande också negativa bieffekter. En aktuell sådan är att resor – både för privatpersoner såväl som för personal på företag – är en stor källa till utsläpp av växthusgaser. En flygresa till exempelvis södra Frankrike ger utsläpp motsvarande en genomsnittlig svensks konsumtion av livsmedel under fyra månader.

Som en del av Ascends Doing Good-arbete strävar vi bland annat efter att ta miljö och klimat i beaktande vid våra events och resor. Därför tänkte vi till extra i år och försökte hitta ett resmål för vår teamresa som kunde ge spänning, utmaning, njutning… men som vi kunde ta oss till på ett klimatsmart sätt.

Därför tog vi i år vi nattåget från Stockholm till Duved och vandrade från Storulvån till Sylarna i Jämtlandsfjällen, en sträcka på ca 16km enkel väg med fantastiska vyer. Sträckan var tillräckligt lång för att ge en utmaning, men tillräckligt kort för att alla skulle kunna gå. Vi bodde på de superfina fjällstationerna, åt god mat, njöt av bland annat bastu, umgänget, lugnet och sociala aktiviteter. Och det gav många ny inspiration till egna äventyr. För oss definierar den här resan verkligen vad vi vill uppnå med de aktiviteter vi gör tillsammans på Ascend. Vi fick uppleva något spännande, utmanande och njutningsfullt men i en kontext som inte innebär påfrestningar på vår miljö. 

Feedback från teamet efteråt var bland annat ”grymma dagar”, ”upplevelse”, ”glädje”, ”prestation” – helt i linje med våra värdeord #fun, #inclusive, #exceptional!

Other articles you might like
Get to Know Johan Agnvall
The purpose of the office
Ascend advices ICG on its acquisition of Iver
View all